DAGENS TANKE
Jun 07

Sansene våre – skape god kommunikasjon

Litt “Déjà vu” her nå.. har iallfall skrevet noe lignende tidligere. Vi har alle en hel masse av ubevist kommunikasjon i oss. Vi er noen sosiale dyr, og det å få bekreftelser av andre er viktig for at vi mennesker skal ha det bra. En flørt eller en “bekreftelse” er uskyldig kommunikasjon.  (Som ender galt om du ikke skjønner dine begrensinger). Uansett er det viktig for oss med en flørt i hverdagen – for å føle at livet er herlig. Også gir det selvtillitten vår ett lite løft 🙂

Sanseinntrykkene våre er forskjellige, selvfølgelig, utfra hvilke sanseinntrykk vi liker og foretrekker. Vi bruker sanesene våre hele tiden. Noen mer enn andre. Og med hjelp av våre tanker skaper vi vår oppfatning og hvordan vi tolker vår verden og andre.

Den verden personen ved din side ser, er helt lik din, men den oppfattes ulikt. Dere vil aldri kunne oppfatte verden llik. De følelsene, tankene og helheten du skaper, kan kun du skape, føle og se. Derfor er det viktig å anvende de riktige sansene når du skal skape god kommunikasjon. Om du vet hvilke hovedsans den andre bruker, har du et godt utgangspunkt med å kunne forstå den andre personen lettere.

Vi er utstyrt med 5 sanser;

Hørsel, smak, lukt, syn og likevekssansen (ligger i ørene) er våre fem hovedsanser. I tillegg har vi våre sansereseptorer i nervesystemet som registrerer trykk og berøring av huden, temperaturforandringer etc. En reseptor kan være en del av en nervecelle eller en selvstendig sansecelle.

Å skape god kommunikasjon

Sansene styrer mye av oss mennesker. Sansene hjelper deg i riktig retning. Dine sanser gir til slutt ditt ytre beskjed om å snakke, regulere kroppsspråk, tempo og energinivå, uten å overdrive – i retning av den du kommuniserer med. Sansene til den du kommuniserer med vil føle at dere er lik, siden du regulerte deg etter den personenes ytre.

Du har nå skapt en relasjonsplattform som kan bygges videre på.. Kort forklart!

Uklart? Er det bare jeg som forstår dette? Vet ikke om det var så kort forklart 🙂

Leave a Reply